Прескочи главну навигацију
Кнез Мира

Овог Ускрса, фокус је на начелима мира од Кнеза мира

Овог Ускрса, фокус је на начелима мира од Кнеза мира

Ускршња иницијатива Цркве за 2017. годину представља позив да пронађемо мир у Христу

Четврти пут заредом, у време Ускрса, Црква Исуса Христа светаца последњих дана подстиче мормоне, и друге људе широм света, да деле поруке наде о Исусу Христу. Овогодишњи фокус долази из библијског учења да је Христ Кнез мира.


„И име ће му бити: Дивни, Саветник, Бог силни, Отац вечни, Кнез мирни”

Исаија 9:6

„Желимо да свет зна да мир може имати свако ко ревносно тражи Кнеза мира”, рекао је председник Расел М. Нелсон из Већа дванаесторице апостола. Његова је умилна и спасоносна порука коју проносимо по целом свету - ‘мир свој дајем вам; не дајем вам га као што свет даје, да се не плаши срце ваше и да се не боји.’”

Као и поруке претходних година (које су прегледали милиони људи), порука у оквиру овогодишње иницијативе поклапа се са Страдалном седмицом - од Цвети до Ускрса, од 9. до 16. априла - и обухвата три позива:

1. Дођите Христу.

2. Научите начела мира од Кнеза мира.

3. Поделите начине за проналажење мира у Спаситељу.

Позивајте све да дођу Христу

Почев од данас, 31. марта, сајт „Кнез мира” на mormon.org приказиваће двоминутни видео (приказан изнад) који илуструје улогу Исуса Христа као „Кнеза мира” и позива друге да сазнају о осам „начела мира”. Видео ће бити доступан на 33 језика, а сајт је на 29 језика.

Научите начела мира од Кнеза мира

Током Страдалне седмице, људи могу да науче више о начелима мира. Свакога дана, црквени сајт и странице на друштвеним мрежама за одређену земљу у Европи приказаће посебну поруку о Спаситељевој вечној улози Кнеза мира.

Поделите начине за проналажење мира у Спаситељу

Ови видео снимци и пратећи садржај биће такође доступни на многим црквеним страницама друштвених медија. Чланови се подстичу да деле ове видео снимке и пратеће садржаје на својим личним страницама друштвених мрежа. Такође могу делити лична искуства он-лајн преко хаштага #КнезМира.