Прескочи главну навигацију

Хуманитарна Организација СПД се удружује са COC Дечијим Селом да обезбеде деци одећу за вежбање

Сва деца у Србији, укључујући и мигранте, старости  од 6 до 14 година,  морају присуствовати школи.  Студенти морају да користе одређене мајице, шортцеве (тренерке) и патике да би учествовали у физичком образовању.

Мигранти у камповима и нека локална деца нису могли у потпуности учествовати у школском физичком образовању због цене обавезне опреме одеће.

Хуманитарна Организација СПД се придружиla СОС Дечијем Селу да обезбеде одећу за вежбање 235 миграната и локалне деце из различитих 6 школа.

Слика1

СОС Дечије Село подржава младе студенте у камповима за мигранте у Адесевцу и Принциповцу, обезбеђујући превоз, преводиоце и помоћ са домаћим задацима. С обезбеђеном одећом, ова деца могу у потпуности учествовати у школи,  вежбати и забављати се са другим децом. Деца у  школи у Шиду извели су представу у знак захвалности за одећу.

Хуманитарна Организација СПД (LDS Charities) је хуманитарна организација  Цркве Исуса Христ светаца последњих дана. Њихова сврха је да пруже помоћ, охрабре осамостаљивање и  обезбеде прилике за служење. Под покровитељством Цркве Исуса Христа Светаца Последњих  Дана, Хуманитарна организација СПД функционише самостално али и у  сарадњи са другим добротворним организацијама и владама како би пружила средства и волонтерску подршку за локалне пројекте. Од 1985. Хуманитарна Организација СПД је пружила помоћ милионима људи у 189 држава.