Прескочи главну навигацију

Црква покреће божићну иницијативу ‘Обасјајте свет’

Глобална он-лајн кампања базира се на христоликом служењу

Црква Исуса Христа светаца последњих дана покренула је глобалну иницијативу која за сврху има прослављање рођења Исуса Христа и охрабривање људи да током божићних празника служе другима. Божићна иницијатива „Обасјајте свет“ досезаће публику на светском нивоу од петка 25. новембра, до 1. јануара.

Иницијатива се базира на прослављању и дељењу светла Исуса Христа,  „светло света” (Joван 8:12). „Када следимо Спаситељев пример и живимо онако како је Он живео и поучавао, то светло ће пламтети у нама и осветљавати пут другима,” рекао је председник Томас С. Монсон у обраћању на генералној конференцији у октобру 2015.

Дељив он-лајн садржај је доступан на www.mormon.org почев од 25. новембра, укључујући видео који позива јавност на служење тако што ће следити Христов пример током божићних празника. Иницијатива служења почиње у четвртак 1. децембра, на Светски дан служења.

Верзија за пуштање/преузимање главног видео клипа је такође доступна на  црквеној апликацији Gospel Library. Поред тога, током иницијативе, на друштвеним мрежама се може поделити 25 кратких видео клипова са дневним идејама за служење. Ови кратки видео клипови биће доступни на енглеском, француском, немачком, италијанском, португалском и шпанском језику. За остале европске језике, на располагању ће бити божићни мемови.

Дељив садржај се поставља на странице друштвених мрежа заједно са сајтом mormon.org. Посетиоци друштвених мрежа охрабрују се да деле своја искуства помоћу хештага #LIGHTtheWORLD, или локалног превода.

На сајту, који је доступан на енглеском, шпанском и португалском, може се преузети Адвентни календар, „На 25 начина Током 25 дана.“ Прва веб страница обезбеђена је за 26 других језика. Календар обезбеђује дневне идеје за планирање прилика за служење у децембру све до Божића.

Поред тога, иницијатива се пласира преко интернет сајтова, приказује на енглеском и шпанском језику у црквеним центрима за посетиоце широм света, преко алата за чланове и мисионаре и путем оглашавања на отвореном, укључујући билборде на Тајмс скверу у Њујорку,  Солт Лејк Ситију, Лос Анђелесу, Јоханесбургу у Јужној Африци, на Филипинима и у Мексику.  

Главни видео клип направљен је на 33 језика - албанском, јерменском, себуано, кинеском, хрватском, чешком, данском, холандском, енглеском, фиџи, финском, француском, немачком, грчком, мађарском, индонежанском, италијанском, јапанском, корејском, летонском, монголском, норвешком, пољском, португалском, румунском, руском, самоанском, шпанском, шведском, тагалог, тајландском, тонганском и украјинском.

Мисионарско одељење Цркве је спонзор божићне и ускршње иницијативе последњих неколико година у циљу досезања шире публике поруком Цркве да је Исус Христ рођен, да је живео, умро и васкрсао ради спасења целог људског рода.

Прошлог децембра, божићна иницијатива „Спаситељ је рођен” досегла је милионе људи широм света. Видео је имао више од 50 милиона прегледа. Милионе људи је досегла и ускршња иницијатива „Следите Га”.