Јавност позвана у обилазак Храма Рим Италија

  Slika1

  РИМ - Јавност је позвана у обилазак првог храма Цркве Исуса Христа светаца последњих дана у Италији. Црквене вође саопштиле су да ће Храм Рим Италија бити отворен за јавност од понедељка, 28. јануара 2019, до суботе, 16. фебруара 2019, осим недељом.

  Неколико недеља пре отворених врата, јавност може извршити резервације на templeopenhouse.lds.org. Храм, који се налази у североисточном Риму код Grande Raccordo Anulare-а, биће званично посвећен у недељу, 10. марта 2019, закључно са недељом 17. марта 2019. године.

  Председник Расел М. Нелсон, светски вођа Цркве Исуса Христа светаца последњих дана је рекао: „Свети обреди који се врше у овом светом храму ујединиће породице за вечност. Бог подједнако воли сву своју децу и обезбедио је начин да се повезују у љубави, генерација за генерацију. Одушевљени смо што можемо да посветимо храм у овом граду пуном историјског значаја током векова.”

  Када је Храм Рим Италија најављен у октобру 2008. године, вест је дочекана са страхопоштовањем и захвалношћу од стране чланова Цркве у Италији и хиљада других широм света. Као и сви хришћани, мормони поштују Рим као једну од најзначајнијих историјих локација на свету, библијски град у коме су древни апостоли Петар и Павле проповедали Јеванђеље Исуса Христа.

  Slika2

  Изградња троспратног здања од око 12 хиљада квадратних метара, започела је 23. октобра 2010. године, када је председник Томас С. Монсон, заједно са вођама Цркве и локалне заједнице, учествовао у традиционалној церемонији постављања камена темељца.

  Храм Рим Италија који је први храм Цркве у Италији, део је верског и културног центра који обухвата простор од 15 јутара на коме ће се налазити вишенаменско састајалиште, центар за посетиоце, центар за породичну историју и пансион за посетиоце. Храмска фасада се гради од гранита прекривеног декоративним слојем. Ентеријер чине најквалитетнији материјали и израда: мермер, дрвена столарија и декоративне слике.

  Slika3

  Храм ће обслуживати преко 23 хиљада чланова Цркве који живе у Италији и у суседним земљама. Широм света тренутно се налази 159 активних храмова, од тога 12 у Европи.

  Мормонски храмови се разликују од цркава у којима се чланови састају на недељним богослужењима. Храмови се сматрају „домовима Господњим” где се учења Исуса Христа потврђују преко склапања брака, крштења и других церемонија које уједињују породице за вечност.

  За више информација о сврси храмова и њиховој важности за свеце последњих дана, посетите www.mormonnewsroom.org/topic/temples.

  За више информација о храму у Риму, идите на страницу http://www.media-mormoni.it/articolo/tempio-di-roma.