Женскe верске вође састале су се у Велсу како би разговарале о животу по вери

  Њупорт (Велс) – Локалне и међународне женске вође хиндуистичких, муслиманских, сикских и хришћанских заједница окупиле су се 9. фебруара 2018. године у велшком граду Њупорту како би се укључиле у дијалог ‘Живети по вери у свету који је све мање религиозан’. Говорнице на ‘Светској међуверској конференцији жена’ изнеле су лично искуство о томе како су им верска уверења помогла да позитивно корачају кроз живот.

  Две врховне женске вође Цркве Исуса Христа светаца последњих дана (мормони), сестра Џин Б. Бингам и сестре Џој Д. Џонс, започеле су десетодневно путовање по Европи тако што су присуствовале међуверској конференцији одржаној у хотелу Celtic Manor Resort.

  „Када се ујединимо заједно као жене вере, не само да јачамо однос међу верама, него утичемо и на појединачне животе када помажемо онима којима је то потребно”, рекла је сестра Џин Б. Бингам, врховна председница Потпорног друштва Цркве испред више од 3 стотине присутних. Потпорно друштво је једна од најстаријих и највећих женских организација на свету. Са њом је била сестра Џој Д. Џонс, врховна председница Школице у Цркви. Председништво Школице надгледа црквену организацију која поучава децу узраста од 18 месеци до 11 година.

  „У овом времену верског неразумевања, освежавајуће је упознати се са истомишљеницама које се фокусирају на дељење заједничких вредности и имају жељу да допринесу у заједници”, рекла је Аманда Морис, чланица Муслиманског савета Велса, о свом учешћу на конференцији.

  У склопу конференције, присутне жене су имале прилику да учествују у пројекту служења у корист Samara’s Aid Appeal-а. Сакупљено је сто врећа за жене и девојке састављене од раније прикупљених донација.

  „Сто посто свега коришћеног за пројекат служења донирано је у корист Samara’s Aid-а”, коментарисала је Џули Џонс, чланица Међуверског савета Велса и координаторка догађаја. „Заједничко учествовање у добром делу, једне поред других, на посебан начин повезује жене свих вера.”

  Samara’s Aid Appeal је иницијатива покренута у Уједињеном Краљевству и обезбеђује хуманитарну помоћ на Блиском истоку и другде.

  Сестра Бингам и сестра Џонс ће наставити путовање посетом верским конгрегацијама како би пружиле савете и охрабрење мормонима у неколико европских земаља.