Зимска конференција за младе истиче проналажење мира у Христу

    Црква Исуса Христа светаца последњих дана одржала је децембра 2017. године своју годишњу зимску конференцију за младе. Деведесет чланова Цркве старости 12 до 18 скупило се да би обновили пријатељства и изрекли добродошлицу новајлијама. Тема ове конференције била је 'Мир у Христу'. То је тема у 2018. за програме за и младиће и младе девојке. Активности су укључивале надахњујуће говоре, тимску вежбу, те демонстрацију семинарског часа на интернету од Маје Краљ и Јоне Грегорич.

    Маја Краљ, која је представила демонстрацију, рекла је: 'Када сам препознала важност семинара и колико ми је помагао, постао је велика мотивација. Дао ми је духовну снагу за ствари које су се дешавале у школи и за све што се дешавало у мом животу. Највише ми је помогао да развијем своје сведочанство. Знам да је семинар најбоља ствар. Пробај га, и видећеш.' Јона је додала: 'Треба да урадиш свој семинарски рад сваки дан. Ако га не урадиш сваки дан, но можеш да очекујеш велике благослове о којима сви говоре. Заиста је вредан да га урадиш сваки дан.'

    Биле су део конференције и забавне активности, на пример караоке и плесна забава. Први дан конференције завршио се огњиштем вођеним од председника подручја Самбуњака, који је говорио о томе како је наш живот на земљи као прелаз у аеродрому између летова. Чак и када је време у аеродрому врло кратко, морамо да се укрцамо на исправни лет ако желимо стићи на исправну дестинацију.

    Други дан се фокусирао на пројекте служења – један је био направити кесе пиринча. Млади су научили да направе филмчиће сами, како говоре о томе зашто су Мормони. Конференција је помогла младима да ојачају пријатељства, уче нове вештине, те саграде своје веровање и сведочанства о Исусу Христу.