Комеморација поводом смрти председника Монсона

  President Monson at the temple

  Комеморација председнику Томасу С. Монсону, вођи Цркве Исуса Христа светаца последњих дана, одржаће се у Конференцијском центру на Храмском тргу у петак, 12. јануара 2018. године, у 12 часова по стандардном планинском времену (MST). Комеморација ће бити отворена за јавност узраста од 8 година па навише. Јавно гледање отворено за све узрасте одржаће се у четвртак од 9 до 20 часова у Конференцијском центру.

  Председник Монсон је преминуо услед старости, 2 јанура 2018. године у Солт Лејк Ситију у 91. години. (Прочитајте више о његовом животу.) Био је 16. председник у 187-годишњој историји Цркве Исуса Христа светаца последњих дана и служио је као њен председник од 3. фебруара 2008. године.

  Они који присуствују комеморацији у Конференцијском центру (капацитет 21.000 седишта) морају бити на својим местима најкасније до 11.30 часова. Седишта се не резервишу и место се добија по принципу ко први дође. Они који остану без седишта добиће место у суседном Табернакулу, саборном холу и театру конференцијског центра са великим екраном.

  Комеморација ће се преносити уживо преко MormonNewsroom.orgLDS.org (енглески, шпански и португалски), KSL TV,  KSL TV апликације, BYUtv, BYUtv Global, KBYUtv Eleven, BYUtv International, Mormon ChannelCanal Mormón (шпански) и преко црквеног сателитског система. Поред тога, аудио преноси емитоваће се преко радија KSL Radio и BYU Radio.

  Сахрана ће се одржати на гробљу у Солт Лејк Ситију после комеморације.

  Саучешће се може изразити на фејсбук страници председника Монсона и и-мејлом на condolences@ldschurch.org.

  Уместо цвећа може се приложити Фонду за хуманитарну помоћ или Општем мисионарском фонду Цркве на give.lds.org/monson.