Мормонска иницијатива има за циљ да промовише предстојећи светски састанак

  slika1

  Црква Исуса Христа светаца последњих дана у Европи покренула је нову видео иницијативу у среду, 14. марта 2018. године, као обавештење о предстојећој генералној конференцији.

  Генерална конференција је догађај на коме се мормони широм света окупљају двапут годишње како би чули вође Цркве које говоре о различитим духовним темама. Више о генералној конференцији можете сазнати овде.

  Иницијативу под насловом „Они су нам говорили”, чини 16 видео снимака са порукама црквених вођа који су преведени на 23 језика. Tи видео снимци ће бити подељени на Facebook-у и на локалним страницама Цркве у европским земљама.

  Овај видео снимак приказује старешину Нила Л. Андерсена који говори о томе како чујемо Господњи глас у учењима Његових слугу на генералној конференцији. 

  Slika

  Ова иницијатива има за циљ да људи сазнају за генералну конференцију, као и да помогне појединцима да се ментално и духовно припреме за викенд испуњен проповедима црквених вођа.

  Брајан Кордреј, директор за Издавачкe делатности Европске области, рекао је: „У најбољем случају, надамо се да ће људи, док буду гледали свакодневне видео снимке и осећали слатки дух који прати ове поруке, имати већу жељу да буду део ове априлске генералне конференције.”

  Кордреј је додао: „Радујемо се што ћемо чути нашег новог пророка, председника Расела М. Нелсона и узбуђени смо због прилике да подржимо њега, његове саветнике, као и све друге вође Цркве.”

  Прошлогодишња иницијатива генералне конференције досегла је 3.3 милиона људи, прегледана је 1.3 милиона пута и имала је 40К реаговања, коментара и дељења. Ова иницијатива успела је да заинтересује више људи за догађај и изазове узбуђење због могућности да се чују мормонски пророци, видеоци и откровитељи.

  Сви људи су позвани да се укључе у заседања генералне конференције која се одржава 31. марта и 1. априла. Обавештења о томе како да пронађете директне преносе тих заседања можете пронаћи овде.