Прескочи главну навигацију

Мормонске руке помоћи служе на зимској олимпијади у Пјонгчангу

Zaglavna slika

Мормонске руке помоћи, црквени програм волонтерске службе широм света, има центар који пружа служење као подршку успешним Олимпијским играма у Пјонгчангу.

Помоћу више од 20 волонтера из Цркве Исуса Христа светаца последњих дана у Гангнеунгу у Јужној Кореји, Центар Руке помоћи нуди услуге превођења на девет језика, фото зону зимских спортова, активности бојења за породице, бесплатан Wi-Fi, и место где се људи могу загрејати, уживати у топлим напицима, напунити мобилне телефоне, гледати уживо олимпијске преносе и чак истраживати породичну историју.

Центар сарађује са локалном полицијском службом у спречавању криминала усмереног на странце. Го Кванг-јунг, директорка градског волонтерског центра у Гангнеунгу, подстицала је партнерство између полицијског одељења и Центра Руке помоћи. Она је изразила захвалност за такву сарадњу, наглашавајући да ће „волонтерска служба и таленти које нуди овај центар помоћи граду Гангнеунгу да се даље развија”.

Slika 1

Центар Руке помоћи отворен је свакодневно током олимпијских и параолимпијских игара 2018. године до 25. марта. Сви су добродошли.