Организација LDS Charities прикључује се хуманитарном догађају чији је домаћин принц Чарлс

  Slika grupe

  Шарон Јубенк, директорка LDS Charities-а, хуманитарне службе Цркве Исуса Христа светаца последњих дана (мормони), учествовала је у дискусији на тему округлог стола о верском прогону одржаном у Енглеској, у Лондону, чији је домаћин био његово краљевско височанство  принц Чарлс, под покровитељством међународне хуманитарна фондације AMAR и оснивач AMAR-а бароница Ема Николсон (13. децембра).

  На догађају у Lancaster House-у, у знак обележавања двадесетпетогодишњице AMAR-а, присуствовали су корисници и помагачи Фондације - заједно са верским вођама и другима, укључујући лорда Ахмада, државног министра Канцеларије за иностранство и комонвелт који служи као специјални представник британског премијера о спречавању сексуалног насиља у конфликту.

  Шарон Јубенк е рекла: „Састанак је истакао хитну потребу да се позабавомо тешким условима Јазидијеваца у Ираку који су жртве прогона, сексуалног насиља и других врста насиља.  Такође желимо да их подржимо у општем признавању и слободној пракси њихове мирољубиве вере. 

  Мормони су се некад суочавали са верским насиљем и желели смо да станемо раме уз раме са свим људима добре воље у покушају да га искоренимо.  Били смо захвални што смо имали прилику да, заједно са бароницом Николсон, изложимо принцу Чарсу препоруке у вези са оим питањима на Конференцији Виндзор 2017.

  На том догађају, принц Чарлс је упознао 18-годишњу Јазидијевку, жртву ISIS -а Нехаду Баракат, која је дирљиво говорила о свом искуству и бекству.

  Хвалећи рад AMAR-а и њених присталица Принц Чарлс је рекао: „Током протеклих двадесет пет година више од десет милиона људи у Ираку, Либану, Ирану и Пакистану је било у могућности да користи здравствене установе које су на располагању преко AMAR-а, са много више користи од прилика за образовање које пружа AMAR.”

  Додао је: „Фондација AMAR нам је дала све разлоге да верујемо у хуманост.  Сачувала је безброј живота, створила наду из очаја и постигла само чудо.” 

  Принц Чарлс је осим тога одао признање доприносу LDS Charities-а са церемонијалним цитирањем у част организације за њену посвећеност здрављу и образовању.  Од 2009. године,  организације LDS Charities и AMAR су сарађивале у низу преко потребних хуманитарних пројеката у региону Блиског истока који укључују пружање професионалне обуке лекарима и изградњу четири потпуно опремљена објекта основне здравствене заштите.