Прескочи главну навигацију

Председник и сестра Нелсон на глобалној турнеји служења

Slika1

Како је најављено прошлог месеца, председник Расел M. Нелсон из Цркве Исуса Христа светаца последњих дана и његова супруга Венди, заједно са старешином Џефријем Р. Холандом из Већа дванаесторице апостола и његовом супругом Патришом, у априлу ће посетити Европу, Африку и Азију. Вође ове глобалне вере полазе из Солт Лејк Ситија и посетиће осам градова за 11 дана, од 10. до 23. априла 2018. године.

Осим других посета, вође мормонске вере треба да се састану са члановима и мисионарима на следећим локацијама:

четвртак, 12. април

Лондон, Енглеска

Састанак ће се одржати у Лондону, у четвртак увече, 12. априла, који ће се преносити у састајалиштима Цркве у Великој Британији и Ирској.  Ово је догађај за који су потребне улазнице, а улазнице се дистрибуирају. У Великој Британији има око 186 хиљада чланова и скоро 4 хиљаде у Ирској. Први мисионари који су ишли у иностранство били су послати у Британију 1837. године, само седам година након оснивања Цркве. У Европи тренутно има 512 хиљада чланова.

субота, 14. април

Јерусалим, Израел

Биће одржана конференција са свецима последњих дана у Светој земљи. Црква у Израелу има четири заједнице са око 260 чланова . Јерусалим је дом Jeрусалимског центра Универзитета Бригам Јанг. Планира се и посета историјским местима у Јерусалиму.

понедељак, 16. април

Најроби, Кенија

Црквене вође ће учествовати на састанку који ће бити емитован у свим заједницама светаца последњих дана у Keнији. Први афрички обраћеници у Кенији крштени су 1979. године. Сада у Кенији има више од 13 хиљада чланова.

Чланство Црквe у Африци, где живи око 540 хиљада чланова, напредује.

уторак, 17. април

Хараре, Зимбабве

Састанци ће се одржати са мисионарима и члановима у Зимбабвеу. Састанак духовне мисли ће бити емитован у свим заједницама светаца последњих дана у тој афричкој земљи.

Скоро 30 хиљада светаца последњих дана називају Зимбабве завичајем. Мисионарски рад започео је у тадашњој јужној Родезији почетком тридесетих година прошлог века.

четвртак, 19. април

Бенгалуру, Индија

Црквене вође састаће се са члановима и мисионарима у Индији. У Индији живи више од 13 хиљада чланова у више од 40 заједница. Незванични мисионарски рад у Индији датира од 1850-их. Прво састајалиште у Индији посвећено је у фебруару 2002. године.

У Азији има више од 1.1 милион светаца последњих дана. 

петак, 20. април

Банкок, Тајланд

На Tајланду ће се одржати састанак за чланове. Редовна богослужења одобрена су 1961. године, а председник Гордон Б. Хинкли посветио је земљу за проповедање Јеванђеља у новембру 1966. године. На Тајланду живи више од 21 хиљаде светаца последњих дана, где има 40 заједница. 

субота, 21. април

Хонг Конг

Планиран је састанак са свецима последњих дана у Хонг Конгу. Седиште мисионара основано је 1949. године у Хонг Конгу, где сада има скоро 25 хиљада чланова у 41 заједници. Храм је завршен 1996. 

недеља, 22. април

Хонолулу, Хаваји, Сједињене Америчке Државе

Турнеја глобалног послуживања завршава се на Хавајима састанком у кампусу Универзитета Бригам Јанг - Хаваји у Лаjеију. Хаваји имају око 74 хиљаде мормона и два храма, који се налазе у Лајеију, на северној обали острва Oаху и Кона на Хавајима. 

MormonNewsroom.org ће у потпуности обавештавати о овом историјском догађају путем видео записа и фотографија.