Прескочи главну навигацију

Божићна иницијатива ‘Обасјајте свет’ oхрабрује христолико служење

Божићна иницијатива ‘Обасјајте свет’ oхрабрује христолико служење

Чланови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана (мормони) и њихови пријатељи широм света подстичу јавност да током божићних празника учествује у приликама за служење у циљу прослављања живота Исуса Христа. Божићна иницијатива „Обасјајте свет” допреће до публике широм света почев од петка 1. децембра 2017, и трајаће до Божића, 25. децембра.  

Божићна иницијатива „Обасјајте свет” се, сада већ другу годину, базира на прослављању и дељењу светла Исуса Христа, „видело света” (Joван 8:12). Спаситељ је рекао: „Ви сте видело свету” (Maтеј 5:14).  

„Када следимо Спаситељев пример и живимо онако како је Он живео и поучавао, то светло ће пламтети у нама и осветљавати пут другима,” рекао је председник Цркве Tомас С. Mонсон у обраћању на генералној конференцији у октобру 2015.

Медијска средства

Дељиви он-лајн садржаји доступни су на црквеним страницама за комуникацију за одређене земље на обасјајтесвет2017 или mormon.org , укључујући нови инспиративни видео на 33 језика. Адвентни календар служења, „На 25 начина, током 25 дана”, такође се може преузети на страницама за комуникацију као подстицај јавности да следи Христова учења током божићних празника.

Странице за комуникацију 30 земаља у Европској области приказиваће начине служења и Спаситељева учења преко свакодневних мемова, идеја за служење и кратких видео снимака, обезбеђујући садржај на 23 различита језика. 

Верзија за пуштање/преузимање главног видео клипа је такође доступна на Будите светло свету и mormon.org. Дељив садржај се поставља на странице друштвених мрежа попут Facebook-а и Twitter-а. Охрабрујемо посетиоце друштвених мрежа да деле своја искуства помоћу хештага #LIGHTtheWORLD. 

Историја иницијативе

Током последњих неколико година Црква је финансирала он-лајн кампање током божићних и ускршњих празника. Божићна кампања покренута је 2014, са иницијативом „Он је дар”. Уследила је кампања „Спаситељ је рођен”, 2015. За време Ускрса су биле кампање под називом „Због Њега”, „Зато што Он живи”, „Следите Га” и „Кнез мира”. Све ове кампање пратили су милиони гледалаца широм света.