Волонтери састављају комплете за новорођенчад за мајке избеглице у Немачкој

  Волонтери састављају комплете за новорођенчад за мајке избеглице у Немачкој

  2 НОВЕМБРА 2016

  Волонтери су ужурбано радили од стола до стола где се налазила гомила дониране опреме за бебе која је чекала на паковање комплета за новорођенчад, 28. октобра у Цркви Исуса Христа светаца последњих дана у Франкфурту. Опрема за новорођенчад биће донирана мајкама избеглицама које су недавно стигле у Немачку и немају приступ основним потрепштинама за себе и своје тек рођене бебе.

  Када су предмети донирани и сакупљени током припреме за овај догађај, одговорна лица су открила да су добили више донација него што је било потребно за комплете за новорођенчад. Донације су садржале нове и мало коришћене ствари за бебе попут ручно штриканих капа, чарапа и џемпера.  „Искуства ми стално показују да се преко малих и једноставних ствари могу остварити велике, чак и ако то изгледа немогуће на први поглед ,“ рекла је Лиза Кој, једна од организатора догађаја. Корак по корак трудили смо се да идемо напред, и успут смо добили велику помоћ од бројних чланова Цркве и чак су  потпуни странаци допринели издашним донацијама.“

  Догађај је организован од стране чланица из локалних јединица Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Прављење комплета за новорођенчад било је наставак ранијег догађаја прављења „комплета добродошлице“ за децу избеглице. Након доставе преко 1.000 комплета добродошлице за децу у избегличким склоништима прошлог пролећа, волонтери су открили да је више од 50 трудница у само једном склоништу  била потребна помоћ у припреми за долазак њихових беба.  „Само помислите како је то бити жена у страној земљи, без знања језика, а очекујете бебу. На њеном месту била бих веома захвална на сазнању да неко зна и брине за мене у таквој ситуацији. Можемо рећи да су веома захвалне за примљене ствари“, рекла је Ивон Баусман, једна од волонтерки.

  Након запакованих 80 кутије препуних ставки за новорођенчад за мајке избеглице и њихове бебе, остатак донација запакован је у 50 кутија за слање избеглицама у источној Украјини.  „Пружање помоћи избеглицама је као удисање чисте љубави Христове,“ рекла је Милена Граховац, једна од жена које су организовале догађај. Милосрђе је Христ. То знање ми је помогло да се приближим Њему.  Приближила сам Му на другачији начин него раније у животу помагањем овим избеглицама.“

  Као ученици Исуса Христа, чланови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана настоје да следе Спаситељев савет да хране гладне, поје жедне, примају странца, облаче голе и посећују болесне и оне који су у тамници (видети Матеј 25:35-36). Захваљујући напорима појединаца, породица и помоћи која долази захваљујући различитим црквеним програмима добротворне помоћи, милиони људи у невољи примили су  материјалну и духовну помоћ.
   

  content display.jpg
  folding clothes.jpg
  sorting into boxes.jpg
  stacks.jpg