Вриселски мормони сарађују са Војском спаса у помагању избеглицама

  Вриселски мормони сарађују са Војском спаса у помагању избеглицама

  13. ЈУНА 2016

  Чланови и пријатељи Цркве Исуса Христа светаца последњих дана у Бриселу, окупили су се да би саставили 1.500 хигијенских комплета за помоћ избеглицама. Комплети ће бити помоћ за око 300 избеглица које се налазе у три прихватилишта које води Војска спаса.

  Надахнути позивом својих црквених вођа да помогну избеглицама у оквиру својих могућности, чланови одељења Гримберген почели су да разговарају о томе шта би заправо могли да учине да би следили пример Исуса Христа у помагању сиромашнима и угроженима. Европско седиште Цркве у Франкфурту, у Немачкој, обезбедило је све потребне ставке за комплетирање пакета. Док је Канцеларија ЕУ Цркве Исуса Христа светаца последњих дана омогућила контакте са руководством Војске спаса у Бриселу, чланови одељења Гримберген организовали су тимове волонтера и све детаље пројекта служења. Ови координирани напори прерасли су у успешан догађај који је укључио чланове и пријатеље Цркве свих узраста.  „Лепо је бити овде и захвалити се свима за одличан допринос који сте дали да бисте помогли Војсци спаса у задовољавању потреба избеглица за које смо привилеговани да се бринемо,“ изјавио је градоначелник Мајк Станет, референт за Питања ЕУ Регионалног седишта Војске спаса у Бриселу.

  Градоначелник Станет је истакао значај комплета за жене због изазова са којима се суочава Војска спаса у добијању потребних ставких у великом броју. „Ставке специфичне за женску негу“, рекао је он, „често се превиде од стране донатора.“

  „Ставке које дајемо данас помоћи ће појединцима да имају нешто што ће их подсећати на то да их други имају на уму, помоћи ће им да буду свесни тога да могу успети у свом новом животу коме теже, да имају нешто за нови почетак,“ рекла је Барби Кертис, председница локалног Потпорног друштва, женске организације Цркве.

  „Ословљавамо једни друге браћом и сестрама из веома доброг разлога,“ рекао је бискуп Роберт Харт, вођа одељења Гримберген. „Док ходамо улицама своје заједнице,“ наставио је „имајмо на уму оне који су у невољи, пружимо им руку и будимо ту за њих у оквиру својих могућности, како би Дух био са нама и да бисмо могли бити боље слуге нашег Небеског Оца.“

  Старешина Патрик Кирон, који са своја два саветника надгледа пола милиона чланова Цркве у Европи, у одговору на кризу у Европи изјавио је да се Црква додатно обавезала на хитну помоћ од 4,6 милиона евра (5 милиона долара) расељеним породица, са још више новца у будућности.  Чланови и пријатељи Црква Исуса Христа светаца последњих дана у Бриселу, окупили су се прошле суботе да би саставили 1.500 хигијенских комплета за помоћ избеглицама. Комплети ће бити помоћ за око 300 избеглица које се налазе у три прихватилишта које води Војска спаса.

  fullpicreaizeda.jpg
  groupsrezer.jpg