Прескочи главну навигацију

Имати веру у Исуса Христа

Мормони верују да је вера у Исуса Христа неопходна за наше спасење.
Мормони верују да је вера у Исуса Христа неопходна за наше спасење.

Да ли сте се икада запитали шта мормони верују у вези са Исусом Христом? Заправо, право име мормонске цркве је Црква Исуса Христа светаца последњих дана. Она је усредсређена на Исуса Христа и Његово Јеванђеље. Чланови Цркве славе Исуса Христа као Сина Божјег и верују да је вера у Њега од суштинског значаја за спасење.

Да ли мормони верују у Исуса Христа?

Мормони верују у Исуса Христа и да је Он дословно Син Божји који је живио и поучавао у Светој земљи, како је забележено у Библији (видети JesusChrist.lds.org). Патио је за наше грехе и несавршености, васкрснуо је и једног дана ће се вратити да влада на Земљи. Исус Христ је обећани Месија, кога су прорекли пророци, и Његово име је једино по коме спасење долази (видети Дела 4:12).

Мормони верују и да је развијање вере у Исуса Христа најважнија ствар коју можемо учинити у овом животу. Да би вера била делотворна, мора бити усредсређена на Исуса Христа, а не на неку другу особу или ствар. За Мормоне, вера у Христа је прво начело Јванђеља (видети Чланци вере 1:4). Мормони верују да је вера у Исуса Христа дар од Бога и да се можемо молити и тражити од Бога да учврсти нашу веру.

Шта мормони верују о вери у Исуса Христа?

За мормоне, вера у Исуса Христа је више од пасивног веровања. Moрмони верују у библијско учење да „вера без дела је мртва” (Jaковљева посл. 2:20). Другим речима, морамо деловати у складу са својом вером да би имала утицаја у нашим животима. Вера у Исуса Христа је покретачка сила која надахњује људе да чине добро и да буду добри, а мормонска вера их надахњује да делују. Веровање мормона у Исуса Христа их наводи да се кају за своје грехе, крсте се, иду недељом у цркву, брину о сиромашнима и угроженима, и труде се да чине добро у својим суседствима и заједницама.  

Многи мормони због своје вере у Исуса Христа такође примају изузетну личну снагу да се суоче са животним изазовима. Зато што верују у Исуса Христа и гледају на Њега као свог Спаситеља, мормони су уверени да је Он надвладао све и да их може утешити и ојачати у свим животним изазовима. Они схватају да иако живот на Земљи може бити тежак, Исус је патио, умро и поново устао да би сви могли имати наду у бољи живот са Богом једног дана.

Како могу сазнати више о Исусу Христу?

Да бисте сазнали више о Исусу Христу и како вера у Њега може благословити ваш живот, посетите mormon.org.