Конференција за самце средње доби - 12-13. маја 2017

  Да ли постоји боље мјесто од лепог Загреба за касно-пролећну конференцију самаца средње доби? 12. и 13. маја, самци у Северно-Јадранској мисији у доби од 31. до 45. године нашли су се у мисијској канцеларији у центру Загреба да би се дружили пре вечере.

  плесанје

  Учесници су дошли из Србије, Хрватске, и Босне. Како су били срећни обновити своја пријатељства и спријатељити се с другим људима! Фотографирали смо се,  сви су се најели а затим смо отишли на лов на знаменитости центра Загреба. Биле су три екипе које су морали да нађу разне знаменитости и споменике а цела група се морала сликати испред њих.  Забавно је било видети град јер за неке је то било први пут да су у Загребу.   Било је 11 знаменитости за наћи, а скоро сви су нашли све.  Они који су нашли највише знаменитости примили су награде.

  Мноштво аутију затим је путовало до мисијског дома на кратку плесну школу с сестром Езард, мисионарком у Карловцу. Плесали су и забављали се, посебно је било весело код “ча-ча”, валцера, те “јive”.  Било је много весеља када су сви пробали да прате покрете сестре Езард.  Уживали су у даљњем дружењу с играма и грицкалицама пре него што су ишли на спавање.

  Активности

  Следећег јутра била је укључена необавезна вјежба истезања с председником и сестром Лотрић, а затим доручак. Сви су се скупили на степеницама за слику пре различитих радионица и духовних предавања.  На рачунарима су учили о апликацији “Billion Graves” за породично родословље.  Гледали су видео “Have I Done Any Good?” (Што сам доброга учинио?), било је обуке у вези интервју за посао, а онда су биле радионице јачања тима.Чак смо играли и забавну игру фудбала на терену иза мисијског дома. Догађај је завршио с поруком од председника Лотрића и песмом “С тобом Бог до новог сусрета”, те завршном молитвом за безбедност повратка кући.

  На Рачуналима

  За Мануела Радовановића из Србије, ово му је био први пут на конференцији.  С обзиром на то искуство, он каже, “Ова конференција у Загребу је надмашила моја очекивања.”  Будући да је он нови члан цркве, овај скуп је био прилика да се упозна с другим члановима диљем мисије.  Било му је то искуство које неће никада заборавити.  Створио је многа пријатељства. Било је то узбудљиво време свима, а сви су се разишли с очекивањем да ће се наћи опет на следећој конференцију.