Најављено је постављање камена темељца за Храм Лисабон Португалија

  Најављено је постављање камена темељца за Храм Лисабон Португалија

  23. ОКТОБРА 2015

  Лисабон, Португалија — Црква Исуса Христа светаца последњих дана најавила је данас да ће постављање камена темељца за храм у Лисабону бити 5. децембра 2015. године у 12:00 часова. Место за храм налази се у Avenida Dom João II, 1990-364 Moscavide, Lisboa. Присуство на овој свечаности могуће је само по позиву, а јавност ће бити позвана да прати директан преносу у локалним састајалиштима.

  Храм Лисабон Португалија биће први храм Цркве у овој земљи, поред 13 других широм Европе. Црква тренутно има 148 храмова у функцији широм света.

  Храмови светаца последњих дана се разликују од састајалишта или капела где се чланови састају на недељним богослужењима. Храм се сматра „домом Господњим” где се Христова учења потврђују кроз брак, крштење и друге обреде који уједињују породице за вечност. Чланови у храму стичу додатна знања о сврси живота и склапају завете да ће служити Исусу Христу и својим ближњима.

  НАПОМЕНА: За церемонију постављања камена темељца биће обезбеђен одељак за медије. Медији који покривају овај догађај моле се да буду на лицу места до 11:30, како би могли да ухвате слику, тон и фотографије говара који ће бити дати, као и постављање камена темељца. Међутим, уз дужно поштовање, медији се моле да не бележе молитву посвећења.