Прескочи главну навигацију

Нова група је организована у Чачку

Нова група је организована у Чачку

18. НОВЕМБАР 2015

На конференцији подручја Србија одржаној 11. октобра 2015. године, председник Дејвид Џ. Грант најавио је присутним члановима да је организована нова група у Чачку.  

Група је јединица Цркве Исуса Христа светаца последњих дана која функционише под управом огранка.  Група у Чачку је део београдског огранка и радиће под вођством београдског председника огранка.

cacak (7).JPG

Новооформљена група у Чачку има девет чланова.  Прва чланица, од девет чланова који су се прикључили Цркви, крштена је у Београду 2006. године.  Док је радила као новинар у Београду, упознала је мисионаре на улици и касније имала лекције пре него што се крстила.

 Неколико година касније, вратила се у свој родни град Чачак и почела да дели јеванђеље са члановима породице, познаницима и пријатељима.  Још осам особа се потом прикључило Цркве, укључујући две породице.

Прве недеље у октобру двојица пуновремених мисионара добила су задатак да проповедају у Чачку.  Мисионари поучавају Јеванђељу Исуса Христа, учествују у хуманитарном раду, служе у заједници и јачају локалне чланове.

cacak (6).JPG

Црква Исуса Христа светаца последњих дана је регистрована у Регистру цркава и верских заједница у Београду.  Црква у Србији има 260 чланова, а широм света више од 15 милиона. 

Црква у Чачку сада држи састанак причести недељом у 10 часова.  Посетиоци су добродошли на богослужење.  За информације о Цркви у Чачку, обратите се мисионарима на: 060/330-50-14.