Помажите у ово посебно доба године

  Помажите у ово посебно доба године  Старешина Пол В. Џонсон, Сједињене Америчке Државе
  први саветник у  председништву Европске области

  1 ДЕЦЕМБРА 2016

  Председник Томас С. Мосон је рекао: „Сада, баш овог Божића, најбољи је тренутак да се поново посветимо начелима којима је поучавао Исус Христ. Тренутак је да волимо нашег Господа Бога свим срцем и своје ближње као саме себе.” 1   Спаситељ је живео животом служења другима и време Божића је савршено време за послуживање другима.  


  paul-v-johnson_200x250.jpg


  Председник Томас С. Монсон је такође рекао: Моја браћо и сестре, проналажење праве радости овог тренутка не долази од журбе и јурњаве да се што више уради или од куповине обавезних поклона. Право задовољство долази када показујемо љубав и саосећање надахнути Спаситељем света, који је рекао: „Шта год учинисте једном од ове моје најмање браће, мени учинисте.” 2  Овај Божић је најбоље време за проналежење некога коме су потребни наше руке и срца.

  Ако отворимо очи и срца можемо пронаћи некога кога ћемо током овог посебног доба године благословити добротом.  Можемо се молити за надахнуће о томе коме да помогнемо.  То може бити избеглица, комшија, члан вашег оделења или огранка, или члан породице.  

  Такође се можемо молити за надахнуће како најбоље да помогнемо.  Некоме је можда потребан пријатељ и ми можемо бити тај пријатељ.  Можемо помоћи некоме ко је усамљен и потребно му је наше друштво.  Можемо благословити некога ко се бори са болешћу или смрћу вољене особе.  Неко можда има новчаних проблем и ми можемо помоћи породици са једноставним божићним поклонима.  Можемо пронаћи некога ко се суочава са физичким или емоционалним изазовима и пријатељство, љубав и служење му могу бити од помоћи.  

  Наше служење нам се може чинити једноставним и безначајним, па ипак може имати трајан утицај.  Свој први Божић ван куће провео сам у Норвешкој као мисионар.  До тог децембра боравио сам у тој земљи око два месеца.  Недостајали су ми породица и наши божићни обичаји.  Члан једне породице био је толико љубазан да мене и мог сарадника позове да проведемо Бадње вече са његовом породицом.  Та породица није имала много новца, али су имали много дивне деце која су се радовала Божићу.  Били су великодушни и поделили су своју изврсну храну са нама када су нам омогућили да им се придружимо на прослави Божића.  Чак су нам дали једноставне божићне поклоне.  Доброта коју су показали према нама и после 40 година је за мене драгоцена успомена.

  Председник Хауард В. Хантер дао нам је бројне идеје у вези са оним што можемо учинити у време Божића.  Обратите пажњу на то колико тих предлога укључује благосиљање других људи:


  Serbian ALM Banner.png


  Овог Божића изгладите несугласице.  Потражите пријатеља на кога сте заборавили.  Одбаците сумњу и замените је поверењем.  Напишите писмо.  Одговарајте са благошћу.  Охрабрите младе.  Покажите оданост речима и делима. Одржите обећање.  Опростите стари дуг.  Опростите непријатељу.  Извините се.  Трудите се да разумете.  Размислите о својим очекивањима од других.  Прво мислите на друге.  Будите фини.  Будите нежни.  Смејте се више.  Покажите захвалност.  Лепо дочекајте странца.  Подстакните радост у детету. Уживајте у лепоти и чудима земље.  Стално показујте љубав.3

  У време Божића прослављамо рођење Сина Божјег, нашег Спаситеља.  Помажимо, на Његов начин, онима којима је потребно да осете Његову љубав у ово посебно доба године


  [1] Tомас С. Moнсон, First Presidency Christmas Devotional, децембар 2000.

  [2] Tомас С. Moнсон, First Presidency Christmas Devotional, децембар 2009.

  [3] The Gifts of Christmas, Howard W. Hunter, Ensign, децембар 2002.

  The Gifts of Christmas