Поново посвећен Храм Фрајберг Немачка

  Поново посвећен Храм Фрајберг Немачка

  8 СЕПТЕМБРА 2016

  Председник Дитер Ф. Ухдорф, други саветник у Првом председништву Цркве Исуса Христа светаца последњих дана, поново је посветио храм Фрајберг Немачка на три заседања, у недељу 4. септембра 2016, након што је храм подвргнут обимном реновирању и проширењу. Заседања су емитована у састајалиштима широм Чешке, Немачке, Мађарске, Пољске и Румуније, што је омогућило хиљадама светаца последњих дана да учествују. Ове земље припадају подручју храма Фрајберг Немачка.

  Председнику Ухдорфу при руци су били Дејвид А. Беднар, из Већа дванаесторице апостола, старешина Патрик Кирон, из Седамдесеторице и председник Европске области, и бискуп Жералд Косе. Пратиле су их супруге Харијет Ухдорф, Сузан Беднар и Валери Косе.

  Пре посвећења, више од 500 младих мормона са подручја храма, окупило се 3. септембра 2016. како би учествовали у културној прослави на којој су представили своју духовну и културну баштину и разнолику историју ове области. Млади узраста од 12 до 18 година певали су, играли и причали о свом путу кроз различите историјске епохе и културе које представљају. Ова културна прослава емитована је у земљама на подручју храма.

  Храм опслужује више од 52.000 мормона у Европи и налази се у улици Hainichener Strasse 64 у Фрајбургу, у Немачкој, недалеко од историјског града Дрездена. Чланство Цркве у Немачкој је преко 39 хиљада.

  Храм, који је првобитно посвећен у јуну 1985. године, затворен је у фебруару 2015. због реновирања. Продужен је 15 метара, има веће, комфорније просторије и нови сутерен са климом. Ово је друго реновирање храма; прво је било 2002. године.

  Здање од 2.000 квадратних метара крунисано је златном статуом анђела Моронија, древног пророка из Мормонове књиге, који је значајан за свеце последњих дана због његове улоге у обнови јеванђеља Исуса Христа.

  Бесплатан обилазак током отворених врата одржан је од 8. до 27. августа 2016, како би посетиоци могли да виде унутрашњост храма. Храм је обишло више од 20 хиљада посетилаца.

  Други храмови у Европској области налазе се у Копенхагену, Хелсинкију, Франкфурту, Хагу, Мадриду, Стокхолму, Берну, Лондону и Престону у Великој Британији. Храмови у Лисабону, Паризу и Риму су тренутно у изградњи и биће посвећени у будућности. Укупан број активних храмова у свету је 150, са 31 храмом који су у различитим фазама најаве или изградње.

  Храмови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана се разликују од састајалишта или капела где се чланови састају на недељним богослужењима. Храмови се сматрају „домовима Господњим” где се учења Исуса Христа потврђују преко крштења, склапања брака и других обреда који уједињују породице за вечност. Чланови у храму стичу додатна знања о сврси живота и склапају завете да ће служити Исусу Христу и својим ближњима.
   

  freiberg-temple-cultural-celebration1.jpg
  Freiberg-Temple1-2016.jpg