Породично кућно вече: мормонска традиција

  Слика
  Мормонске породице проводе заједничко време током породичне кућне вечери сваке седмице.

  Мормони, или чланови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана (Црква СПД-а), верују да нам је Бог дао породице да би нам помогао да постанемо онакви какви Он жели да будемо. Мормони верују да је породица заређена од Бога и да Бог жели да чак и након смрти будемо заједно са својим породицама на небу. Стога, не чуди што мормони верују да време са породицом треба да буде приоритет овде на Земљи!

  Шта jе породично кућно вече?

  Свеци последњих дана се саветују да одвоје време једне вечери сваке седмице како би се забављали и учили заједно као породица. То време се назива породично кућно вече. Породично кућно вече је традиција светаца последњих дана дуга више од једног века (видети „100 Years of Family Home Evening,” Liahona, апр. 2015, стр. 80). Породично кућно вече се обично одржава понедељком увече, али се може одржати било које вечери током седмице.

  Шта мормонске породице раде за време породичне кућне вечери?

  Породично кућно вече је време за јачање веза између чланова породице. То је време за зближавање унутар мормонских породица. Активности за породичне кућне вечери могу бити једноставне или креиране по жељи чланова породице; оно што је најважније је заједнички проведено време у нечем забавном. Током породичне кућне вечери, многе мормонске породице уживају у игрању игара, заједничким спортским активностима, певању, служењу другима, посластицама и дељењу талената. Мормони верују да породично кућно вече може обогатити дом осећањима мира, јединством и љубављу.

  Мормони су хришћани и мормонске породице такође верују да је породично кућно вече време када родитељи поучавају децу о Јеванђељу Исуса Христа. Moрмони верују у библијско учење да родитељи треба да одгајају своју децу „у науци и у страху Господњем” (видети Eфесцима 6:4). Додатна мормонска Света писма поучавају да родитељи треба да „уче своју децу да се моле и усправно ходаjу пред Господом” (видети УИЗ 68:28). Сходно томе, многе мормонске породице почињу и завршавају породично кућно вече молитвом. Током породичне кућне вечери породице заједно проучавају Божју реч и дискутују о питањима и недоумицама које чланови породице могу имати у вези са јеванђеоским темама.

  Како могу сазнати више о Божјем плану за моју породицу?

  Да ли сте радознали да сазнате више о мормонским уверењима о породицама и ономе што Бог жели за вашу породицу? Да бисте сазнали више о Божјем плану за породице, посетите mormon.org.