Прво већe Седамдесеторице Црквe Исуса Христа светаца последњих дана

  Прво већe Седамдесеторице Црквe Исуса Христа светаца последњих дана

  Старешина Жозе А. Тешеира подржан је за члана Првог већа Седамдесеторице у Цркви Исуса Христа светаца последњих дана 5. априла 2008. године, са 47 година. У време свог позива служио је као председник јужне бразилске мисије у Сао Паолу. Служио је као члан трећег већа Седамдесеторице, у области Западне Европе, од 1997. до 2005. године, и као саветник у председништву Европске области од 2009. до 2012. године.

  Старешина Теишеира је дипломирао рачуноводство и пословни менаџмент. Пре позива за председника мисије, био је међународни контролор за Цркву Исуса Христа светаца псоледњих дана са задужењем за Европу и Африку. У том својству водио је центар за обраду Eвропа/Aфрика у Солихулу, у Енглеској и надзирао контролоре у источној, централној и западној Европи, и у југоисточној и западној области Африке.

  Старешина Тешеира је служио у бројним црквеним позивима укључујући и позив пуновременог мисионара у португалској мисији Лисабон, као председник већа старешина, председник подручја, саветник председника кочића, вођа групе високих свештеника, саветник бискупа, високи саветник, председник кочића, члан седамдесеторице у областима и председник мисије.

  Жозе Аугусто Теишеира рођен је у Вили Реал, у Португалији, 24. фебруара 1961. године. Оженио се Маријом Филоменом Лопез Телес Грило у јуну 1984. године. Имају троје деце.
   


  Capture_2.JPG

  Старешина Кент Ф. Ричардс

  Старешина Кент Ф. Ричардс

  Старешина Кент Ф. Ричардс подржан је за члана Другог већа Седамдесеторице у Цркви Исуса Христа светаца последњих дана 4. априла 2009. године, са 63 године. Служио је као саветник у председништву Чилеанске области, од 2011. августа 2012. године. Тренутно служи као саветник у председништву Европске области.
  Старешина Ричардс дипломирао је на факултету природних наука на Универзитету Јута 1969. године. 1972. године дипломирао је на медицинском факултету, такође на Универзитету Јута. Радио је као хирург за IHC Bryner clinic од 1977. до 2009. године и служио је као старији потпредседник четири године у Intermountain Health Care. Старешина Ричардс је такође служио као професор хирургије на универзитетској клиници Јуте, као председавајући хируршког одељења у LDS Hospital, и члан савета и извршног одбора у  повереника IHC-а.


  Старешина Ричардс је служио у бројним црквеним позивима, укључујући пуновремену мисију у мисији Јужног Мексика, као председник већа старешина, бискуп, начелник извиђача, високи саветник, председник кочића и председник тексашке мисије Сан Антонио.

  Кент Фарнсворт Ричардс рођен је у Солт Лејк Ситију, у Јути. Оженио се Маршом Гур у августу 1968. године. Имају осморо деце.
     Старешина Патрик Кирон
  Capture (1).JPG

  Старешина Патрик Кирон

  Старешина Патрик Кирон подржан је за члана Првог већа Седамдесеторице у Цркви Исуса Христа светаца последњих дана 3. априла 2010. године, са 48 година. У време свог позива служио је као члан Трећег већа Седамдесеторице у Европској области. Тренутно служи као први саветник у председништву Европске области.

  Старешина Кирон се образовао на Блиском Истоку и у Уједињеном Краљевству. Живео је и радио у Уједињеном Краљевству, Саудијској Арабији и Сједињеним Државама у различитим делатностима, укључујући здравство, прехрану, транспорт, аутомобилску индустрију, и водио је сопствено саветовалиште за комуникације. Ангажовање у друштву и заједници обухватало је службу у добротворним одборима, школи, предузетништву и на факултету.

  После прикључења Цркви на Бадњи дан 1987. године, старешина Кирон је служио у бројним црквеним позивима, укључујући помоћника одељењског књиговође, као председник Младих мушкараца у одељењу, саветник бискупа, председник огранка, председник кочића и члан  Седамдесеторице у областима.
  Патрик Кирон је рођен у Карлајслу, у Камберленду у Енглеској, 18. јула 1961. године. Оженио се са Џенифер Карол Хулм 1991. године. Родитељи су четворо деце од којих је једно преминуло. Породица Кирон тренутно борави у Франкфурту, у Немачкој.