Председник Монсон најавио је четири нова храма

  Председник Монсон најавио је четири нова храма

  Храмови који ће бити изграђени у Африци и Јужној Америци

  8 АПРИЛА 2016

  Томас С. Монсон, председник Цркве Исуса Христа светаца последњих дана, најавио је планове за изградњу четири нова храма, који ће се налазити у Харареу, у Зимбабвеу; у Киту, у Еквадору; у Белему, у Бразилу; и у Лими, у Перуу (други храм Цркве у том граду). То је саопштио у свом обраћању на недељном јутарњем заседању 186. годишње генералне конференције Цркве.

  Раније овог месеца, Црква је достигла бројку од 150 оперативних храмова са посвећењем Храма Прово Сити Центар 22. марта 2016. године. Четири храма најављена у недељу повећаће укупан број нових храмова који су у најави или у изградњи за 27. Додатна четири постојећа храма су у фази реновирања.

  Свеци последњих дана сматрају храмове „домом Господњим“, најсветијим местима на земљи. За разлику од састајалишта, где се богослужење врши на Шабат, а током седмице се одржавају активности, храмови су отворени током седмице а затворени недељом.

  Одлазак у храм јача свеце последњих дана у њиховим напорима да следе Исуса Христа. У храму, свете церемоније повезују породице заувек и објашњавају Господњи план за Његову децу.

  Храмови који ће бити изграђени у Африци и Јужној Америци