Председништво Европске области жели добродошлицу новом другом саветнику

  Председништво Европске области жели добродошлицу новом другом саветнику


  1АВГУСТА 2016
  presidency2.jpg  Од понедељка, 1. августа 2016, старешина Гари Б. Сабин биће најновији члан председништва Европске области и служиће као други саветник старешине Патрика Кирона, председника Европске области Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Он ће заменити старешину Тимотија Џ. Дајчиса у седишту Европске области у Франкфурту, у Немачкој. Старешина Дајчис служиће у Одељењу за црквене храмове у Солт Лејк Ситију.

  Када је позван за члана врховне власти Седамдесеторице, на априлској генералној конференцији 2016, старешина Сабин је служио као члан петог већа Седамдесеторице у Западној области Северне Америке.

  Служба у Седамдесеторици је једна од заређених служби Mелхиседековог свештенства, вишег реда свештенства. Седамдесеторица имају посебан позив и заређени су да проповедају Јеванђеље и служе као „посебни сведоци“ за Христа у свету.

  Старешина Сабин служио је као пуновремени мисионар у мисији Холандија/Белгија, каопредседник кочића, и на другим различитим положајима у Цркви. Стекао је диплому на универзитетским студијама за финансије на Универзитету Бригам Јанг, пре него што је завршио мастер студије из менаџмента на Универзитету Стенфорд.

  Радио је као председавајући CEO-а за неколико компанија, укључујући Excel Realty Trust и Price Legacy. До недавно је радио за Excel Realty Holdings и Excel Trust. Старешина и сестра Сабин основали су Дечју Фондацију Сабин, организацију посвећену решавању здравствених потреба деце.

  Гари Бајрон Сабин рођен је у Прову, у САД-у, у Јути, 17. априла 1954. године. Са Валери Пурди оженио се у августу 1976. Имају петоро деце.