Промена у председништву Европске области

  Промена у председништву Европске области

  Старешина Тимоти Џ. Дајшис данас се прикључује председништву Европске области као други саветник старешине Жозеа А. Теишеире, председника Европске области Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Он ће заменити старешину Кента Ф. Ричардса у седишту Европске области у Франкфурту, у Немачкој. Старешина Ричардс је служио у том својству годину дана и своја задужења ће убудуће испуњавати у Солт Лејк Ситију, у Јути.
  Старешина Тимоти Џ. Дајшис позван је да служи у Другом већу Седамдесеторице на полугодишњој генералној конференцији Цркве 6. априла 2013. године. Старешина Жозе А. Теишеира и даље служи као председник Европске области, са својим првим саветником старешином Патриком Кироном.


  Чланство у Седамдесеторици је једна од заређених служби Мелхиседековог свештенства, виши ред свештенства. Члан Седамдесеторице има посебан позив и заређење да проповеда јеванђеље свету и да служи као „посебан сведок” за Христа.

  Старешина Тимоти Џ. Дајшис је служио као пуновремени мисионар у Јужној немачкој мисији, као председник Орегон Портланд мисије, и у другим различитим надлежностима у Цркви. Старешина Дајшис је завршио основне студије на Универзитету Бригам Јанг, а медицину је завршио на Washington University Medical School. Обављао је приватну праксу као хирург за ухо, грло и нос и био је у врховној управи једног националног удружења хирурга.
  Он и његова супруга, Џил Елизабет Дадли, имају троје деце и пре пресељења у Франкфурт на Мајни живели су у Реноу, у Невади.