Старешина Тимоти Џ. Дајшес и Сестра Џил Дадли Дајшес

  Старешина Тимоти Џ. Дајшес и Сестра Џил Дадли Дајшес

  Старешина Тимоти Џ. Дајшес подржан је за члана Другог већа Седамдесеторице у Цркви Исуса Христа светаца последњих дана 6. априла 2013. године, са 62 године. У време свог позива служио је као председник Мисије Орегон Портланд (2008-2011).

  Старешина Дајшес је похађао Универзитет Бригам Јанг где је стекао академски степен „бакалауреал”. Диплому медицинског факултета и специјализацију стекао је на медицинском факултету Универзитета Вашингтон у Сент Луису, у Мисурију. Године 1985. започео је приватну праксу вршећи хируршке интервенције уха грла и носа чиме се бавио до 2008. године. Године 2012. постао је потпредседник америчких центара амбулантне хирургије.

  Старешина Дајшес је служио у бројним црквеним позивима који укључују пуновремену мисију у Немачкој јужној мисији (1970-1972), одељењског књиговођу, председника Недељне школе, високог саветника, саветника председника кочића, председника кочића, храмског радника, саветника председника мисије у кочићу, члана обласне седамдесеторице, председника мисије и саветника већа ђакона.
   

  Dyches2.jpg

  Тимоти Џон Дајшес рођен је у Марију, у Јути, у јануару 1951. године. У априлу 1974. године оженио се са Џил Елизабет Дадли. Имају троје деце, дванаесторо унучади и живе у Реноу, у Невади.

  Сестра Џил Дадли Дајшес одрасла је у Гленс Фолсу, у држави Њујорк, и ћерка је Пола и Роуз Којер Дадли. Цркви се прикључила као млада пошто су мисионари покуцали на врата њене породице у жељи да је поучавају Божјем плану за нас.

  Свог мужа, Тимотија Џона Дајшеса, упознала је док је студирала на Универзитету Бригам Јанг. Венчали су се у храму Манти, 26. априла 1974. године. Имају два дивна сина и једну изузетну ћерку који имају дивне супружнике.  Осим тога, старешина и сестра Дајшес имају дванаесторо дивних унучади која су благословила њихове животе. Сестри Дајшес највећу радост пружају тренуци проведени са породицом и бившим мисионарима. Воли да чита, да се бави уметношћу и родословљем.

  Сестра Дајшес је служила у различитим црквеним позивима укључујући Школицу, Младе жене, Недељну школу, Потпорно друштво, у извиђачима и као храмска радница. Такође је служила у бројним волонтерским организацијама и организацијама у заједници.  Имала је повластицу да служи за својим мужем док је председавао Мисијом Орегон Портланд од 2008. до 2011. године.