Прескочи главну навигацију

Старeшина Ухдорф поклонио је немачком председнику Гауку личну породичну историју

boyz

Берлин - У уторак, 15. маја 2018, бивши председник Немачке Јоахим Гаук састао се са представницима Цркве Исуса Христа светаца последњих дана у Берлину и добио детаљну збирку његове личне породичне историје која обухвата пет генерација предака. Дело у три књиге и урамљену карту предао му је старешина Дитер Ф. Ухдорф из Већа дванаесторице апостола.

Састанак је одржан у канцеларији председника Гаука у згради немачког Бундестага. Био је видно дирнут и импресиониран обимом и садржајем информација.

Током топлог разговора, председник Гаук је изразио своје поштовање у вези са добровољном посвећеношћу чланова Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Специјално признање одато је светској служби младих мисионара и многим изазовима који је прате. Ти млади људи служе без надокнаде, посвећујући до две године свог личног времена.

Током ове посете, апостола Ухдорфа су пратили Џејмс Т. Бартон, почасни конзул Савезне Републике Немачке у САД-у, у држави Јути, и чланови обласне Седамдесеторице, Михаел Числа и Аксел Х. Лајмер.

Године 2002, старешина Ухдорф се састао са тадашњим председником Јоханесом Рауом у палати Белeву, у Берлину, где му је поклонио збирку његове породичне историје. Већ 1970. председник Густав Хајнеман се састао са Томасом С. Монсоном, који је касније постао председник Цркве Исуса Христа.

Црква Исуса Христа светаца последњих дана сматра себе обновљеном изворном црквом Исуса Христа, и у Немачкој постоји од 1843. године.

Поред активне мисионарске службе, настојања Цркве усредсређена су на јачање породица, пружање хуманитарне и добротворне помоћи другима - без обзира на њихову веру, порекло или друштвено-економске околности - и духовно и емоционално утврђивање појединаца у данашњем свету преко учења Исуса Христа.

У Немачкој има више од 150 домова за богослужење где се верници окупљају за службу недељом и два храма који се користе за богослужење радним данима. Ови храмови се налазе се у Фридрихсдорфу, у близини Франкфурта, и у Фрајбергу, у Саксонији.