Храм Рим Италија привукао је медијску пажњу на интернационалном и локалном нивоу  

  Храм Рим Италија привукао је медијску пажњу на интернационалном и локалном нивоу

  Догађај отворена врата Храма Рим Италија Цркве Исуса Христа светаца последњих дана био је веома медијски пропраћен, интернационално и локално. Чланови Цркве Исуса Христа и други хришћани, сматрају Рим једном од најзначајнијих историјских локација на свету, град у коме су древни апостоли Петар и Павле проповедали Јеванђеље Исуса Христа. Најновији европски храм у историјском Риму, месту од значаја за хришћанство, привукао је светску пажњу.

  Италијански канал Националне географијe приказао је фото есеј храмског земљишта и конференцију за новинаре. Центар за посетиоце храма у Риму бројним сликама је истакао статуу Христоса у природној величини са првобитних Дванаест апостола.

  „Зграда достојна Краља над краљевима”, написао је Reuters о храму, „са уљаним сликама библијских призора, радовима у стилу импресиониста који приказују италијанску природу и лустерима од позлаћеног кристала”. Чланови Цркве градили су храмове од најфинијег материјала у част Господу.

  Према Katholisch.de-у, чланови Цркве цене породицу. Верују да породице могу бити заједно, чак и након смрти, у детаљном чланку објашњава сајт католичке цркве у Немачкој о отвореним вратима римског храма. Протестантска страница Evangelisch.de у наслову описује „Сјајни храм у предграђу”.

  Rimski Hram

  Чланови Цркве се у храму осећају ближе свом Оцу на Небу него било где другде, закључује немачки дневник Frankfurter Allgemeine Zeitung у чланку о римском храму. За чланове, храм је симбол вечности и указује на Исуса Христа, као што је наведено у чланку Deutschlandfunk-а.

  Аустријски емитер ORF детаљно је известио о отвореним вратима, како на телевизији, тако и на радију. Цитирали су Рајмонда Кастеланија, портпарола Цркве, који је рекао да је оно што се догађа у храму свето онима који верују.

  Нови храм је дао свецима последњих дана могућност да граде односе са другим верским групама и промовишу верске слободе.

  CNN International објавио је наслове са речима: „Помери се, Ватикану - постоји нова црква у граду!”  Иако се ове две цркве разликују по доктрини, у бројним приликама су сарађивале на промовисању породичних вредности и бризи за сиромашне.

  Rimski Hram

  „Пријатељи смо са католичком црквом”, рекао је старешина Роналд A. Разбенд из Већа дванаесторице апостола. „Био сам члан званичне делегације у Ватикану и сусрету са кардиналима и другима, не само у вези са овим пројектом и не само у нашој цркви у Италији, већ и везано за односе које имамо са нашим пријатељима, католицима широм света, било да се ради о хуманитарном раду, раду са избеглицама или верској слободи у јавној дебати.”

  Швајцарски лист Cath.ch наводи да иако су чланови Цркве у Италији малобројни, „[свеци последњих дана] су укључени у разне еколошке и друштвене пројекте”. Прихватање и неговање односа са различитим мишљењима, грађанским, друштвеним и верским вођама су од кључног значаја за верско поштовање и толеранцију према свима.

  Храмови светаца последњих дана се разликују од црквених зграда у којима се чланови састају на недељним богослужењима. Храмови се сматрају „домовима Господњим” где се учења Исуса Христа потврђују склапањем брака, крштењем и другим церемонијама које уједињују породице за вечност. Чланови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана проучавају Библију и Мормонову књигу, још једно сведочанство о Исусу Христу.