Црква најављује промене у комуникационим каналима

  Црква најављује промене у комуникационим каналима

  Прво председништво Цркве Исуса Христа светаца последњих дана објавило је данас промене имена неколико веб страница ове вере, налога друштвених медија и мобилних апликација. То је део ширег напора да користимо пуно име вере и да боље преносимо обавезу да следимо Исуса Христа.

  Веб странице: Службена веб страница Цркве ће постати ChurchofJesusChrist.org. Ова промена ступа на снагу данас, 5. марта 2019. године, када интернет адреса ChurchofJesusChrist.org почиње да упућује на почетну страницу  LDS.org-а. У наредним месецима, интернет адреса ChurchofJesusChrist.org ће заменити следеће: 

  • LDS.org - постаје ChurchofJesusChrist.org 

  • MormonNewsroom.org - постаје newsroom.ChurchofJesusChrist.org

  Мормонски канал ће такође бити уграђен у ChurchofJesusChrist.org domain.

  Будући да главну публику Mormon.org-а чине појединци који нису свеци последњих дана, спајање са ChurchofJesusChrist.org-ом фокусираном на чланове захтеваће више времена. У току је рад на обједињавању и реструктурирању свих ових сајтова у јединственије и личније искуство у оквиру интернет странице ChurchofJesusChrist.org. До тада, Mormon.org се мења у ComeUntoChrist.org. 

  Друштвени медији: Неколико црквених друштвених медија ће објединити и објављивати садржаје усмерене на живот и дељење Јеванђеља Исуса Христа.

  • Званични црквени налози за рачунe за Facebook и Instagram ће се звати „The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints @churchofjesuschrist”. 

  • Основана је је Facebook група како би изградила заједницу и боље информисала појединце о црквеним вестима. Та група се зове „The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints - Inspiration and News”. 

  • Корисничко име за црквени налог на Twitter-у ће бити „The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints @ChurchNewsroom” и биће главни извор друштвених медија за вести из Цркве. 

  Moбилне апликације: Многе мобилне апликације Цркве биће преименоване: 

  • LDS Music - постаће „Sacred Music” 

  • Апликација The Gospel Library задржава исто име 

  И-мејл адреса: И-мејл адреса службеника Цркве и генералних вођа Цркве биће @ChurchofJesusChrist.org уместо садашњe @ldschurch.org. 

  Још много посла остаје, посебно зато што Црква врши промене у језицима широм света. Прво председништво тражи од светаца последњих дана и других „да буду стрпљиви и учтиви у процесу променa”.