Црква отвара центар у Молдавији како би помогла људима да постану самостални

  Црква отвара центар у Молдавији како би помогла људима да постану самостални

  13. НОВЕМБАР 2015

  ВЕСТИ - Црква Исуса Христа светаца последњих дана појачава своје напоре у помагању члановима Цркве у Европи и припадницима других вера да постану самостални. 

  Црква је отворила нови Центар за лично поучавање у Кишињеву, у Молдавији, 15. октобра, први такве врсте у Европској области. Церемонији пресецања врпце присуствовали су Михаи Молдовану, министар здравља у Кишињеву; Татјана Бадан, председница организације градоначелника; две националне телевизије, ПроТВ и ТВ7; и други важни лидери у друштву.

  covali interview.jpg

  Центар је отворен за све локалне становнике и обезбедиће бесплатне часове поучавања вештинама потребним за проналажење посла, задржавање посла и развијање самосталности. Очекује се да појединци могу издржавати себе и своје породице. Теме које ће се обрађивати на часовима укључују развијање способности потребних за  интервју, прављење резимеа, организовање бизниса, проналажење посла и учење енглеског језика.  

  „Начело самосталности је изузетно важно у земљама у развоју са очигледним/спознајним недостатком прилика за  проналажење смисленог посла,“ рекао је Џон Кули, мисионар  у служби за развијање самосталности у Молдавији. „Неко ко почиње да види наду у тешким временима или околностима може да научи како да пронађе смислени посао. Морате променити њихова срца и они ће се издићи из сиромаштва.“

  „Ми следимо Исуса Христа,“ рекао је Кларк Ајвори, председник црквене мисије у Молдавији и Румунији, о разлозима интересовања Цркве за изградњу овог Центра за лично поучавање. Бринемо о добробити појединца и надамо се да ће овај центар побољшати животе многих грађана Молдавије и улепшати њихову будућност.“

  rcmoldova2.jpg

  Црква Исуса Христа светаца последњих дана је хришћанска црква са преко 15 милиона чланова широм света, и више од пола милиона у Европи. Обимно хуманитарно служење се обезбеђује грађанима широм света. Од 2001. године Црква је била укључена у 117 хуманитарних пројеката у Молдавији. Донирани пројекти овде укључују увођење водовода у неколико села, стотине инвалидских колица на годишњем нивоу за хендикепирана лица и многе пројекте за добробит деце Молдавије у сиротиштима и школама.