Јавност позвана у обилазак Храма Париз Француска

  Јавност позвана у обилазак Храма Париз Француска

  11 НОВЕМБРА 2016

  ПАРИЗ - У обилазак првог храма Цркве Исуса Христа светаца последњих дана у Француској позвана је и јавност. Вође Цркве саопштиле су да ће Храм Париз Француска бити отворен за јавност од суботе, 22 абрила, до недеље, 13 маја, укључујући недељу. Неколико недеља пре отворених врата, јавност може извршити резервације на templeopenhouse.lds.org.

  Одржаће се и културна манифестација са музиком и плесом на којој ће наступити локална мормонска омладина, у суботу 20 маја.

  Храм се налази у Ле Шенеу. 

  Paris-France-Temple-Rendering.jpg


  Намеру Цркве у вези са изградњом храма на периферији Париза, председник Цркве Томас С. Монсон објавио је у јулу 2011. године.

  Храмови светаца последњих дана се разликују од цркава у којима се чланови састају на недељним богослужењима. Храмови се сматрају „домовима Господњим” где се учења Исуса Христа потврђују преко склапања брака, крштења и других церемонија које уједињују породице за вечност. У свету се тренутно налази 152 храма Цркве у функцији са још 25 најављених или у изградњи, укључујући Храм Париз Француска.

  За више информација о сврси храмова и њиховој важности за свеце последњих дана, молимо вас да посетите http://www.presse-mormons.fr/article/temples.