Позив за јавност у обилазак Храма Лисабон Португалија

  Hram Lisbon Portugal

  ЛИСАБОН - Јавност се позива у обилазак првог храма Цркве Исуса Христа светаца последњих дана у Португалији. Храм Лисабон Португалија биће отворен за јавност од суботе, 17. августа 2019, до суботе, 31. августа, осим недељом. Јавност може извршити резервације на www.churchofjesuschrist.org/temples/open-houses?lang=por

  celestijalna soba

  Храм који се налази у североисточном делу града, у близини модерне парохије Парк дес Насјој , биће званично посвећен у недељу, 15. септембра 2019. године, на три заседања. 14. септембра 2019. одржаће се и духовни састанак за младе са старијим црквеним вођама.

  krstionica

  Изградња здања од скоро 2.300 метара квадратних, започела је 5. децембра 2015, када су вође Цркве и локалних заједница учествовали у традиционалној церемонији полагања камена темељца.

  hram Lisbon Portugal

  Храм ће користити скоро 45.000 чланова Цркве који живе у Португалији и у суседним земљама Широм света налази се 209 храмова у функцији, најављених или у фази изградње, укључујући 14 у Европи.

  Hram Lisabon Portugal

  Храмови светаца последњих дана се разликују од цркава у којима се чланови састају на недељним богослужењима. Храмови се сматрају „домовима Господњим” где се учења Исуса Христа потврђују путем склапања брака, крштења и других церемонија које уједињују породице за вечност.

  Hram Lisabon Portugal

  За више информација о сврси храмова и њиховој важности за свеце последњих дана, молимо вас да посетите https://www.saladeimprensamormon.pt/artigo/templos

  За више информација о Храму Лисабон Португалија, посетите www.saladeimprensamormon.pt/artigo/templo-de-lisboa-portugal

  Hram Lisabon Portugal