Јавност позвана у обилазак Храма у Риму

  Јавност позвана у обилазак Храма у Риму
  Baptistery

  РИМ - Јавност је позвана у обилазак првог храма Цркве Исуса Христа светаца последњих дана у Италији. Црквене вође најавиле су да ће Храм у Риму бити отворен за јавност од понедељка, 28. јануара 2019, до суботе, 16. фебруара 2019, осим недељом. Резервације се могу извршити на templeopenhouse.lds.org.

  Храм, који се налази на североистоку Рима, у близини Grande Raccordo Anulare, на Via di Settebagni, 376, 00139 Рим, биће званично посвећен 10, 11. и 12. марта 2019. Биће то 162. храм Цркве у функцији у свету. После посвећења, центар за посетиоце и прелепе баште око храма остаће отворени за јавност.

  Председник Расел М. Нелсон, светски вођа Цркве Исуса Христа светаца последњих дана, је рекао: „Свети обреди који се врше у овом светом храму ујединиће породице за вечност. Бог подједнако воли сву своју децу и обезбедио је начин да се повезују у љубави, генерација за генерацију. Одушевљени смо што можемо да посветимо храм у овом граду пуном историјског значаја током векова.”

  creation room

  Када је Храм у Риму најављен у октобру 2008. године, вест је дочекана са страхопоштовањем и захвалношћу од стране чланова Цркве у Италији и хиљада других широм света. Као и сви хришћани, чланови Цркве поштују Рим као једну од најзначајнијих историјих локација на свету, библијски град у коме су древни апостоли Петар и Павле проповедали Јеванђеље Исуса Христа.

  Изградња троспратног здања од око 12 хиљада квадратних метара, започела је 23. октобра 2010. године, када је председник Томас С. Монсон заједно са вођама Цркве и локалне заједнице, учествовао у традиционалној церемонији постављања камена темељца.

  Храм у Риму је део верског и културног центра на простору од 15 јутара на коме ће се налазити вишенаменско састајалиште, центар за посетиоце, центар за породичну историју и пансион за посетиоце. Храмска фасада се гради од гранита прекривеног декоративним слојем. Ентеријер красе најквалитетнији материјали и израда: мермер, дрвена столарија и декоративне слике.

  Visitors Center

  Храм ће користити више од 25 хиљада чланова у Италији и чланови из суседних земаља. Када буде посвећен, Храм у Риму ће бити 162. храм у функцији у свету, укључујући 12 у Европи.

  Храмови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана се разликују од цркава, где се чланови састају на недељним богослужењима. Храмови се сматрају „домовима Господњим” где се учења Исуса Христа потврђују склапањем брака, крштењем и другим церемонијама које уједињују породице за вечност.

  За више информација о сврси храмова и њиховој важности за чланове Цркве, посетите страницу www.mormonnewsroom.org/topic/temples.

  За више информација о Храму у Риму, посетите страницу http://www.media-mormoni.it/articolo/tempio-di-roma.