Мисионари сада имају више могућности за комуникацију са породицoм

  Misionari sada imaju više mogućnosti za komunikaciju sa porodicom

  Прво председништво Цркве Исуса Христа светаца последњих дана објавило је ажуриране смернице које се односе на комуникацију пуновремених мисионара и њихових породица.

  Осим писмима и е-порукама, мисионарима је дозвољено да комуницирају са својим породицама сваке седмице на дан припреме путем текстуалних порука, он-лајн порука, телефонских позива и видео разговора и то моментално ступа на снагу. Претходно су се мисионари првенствено ослањали на е-пошту и писма као средства за комуникацију. Погледајте званично обавештење упућено црквеним вођама.

  misionarke

  „Редовна комуникација са породицом је важан део мисионарске службе”, изјава је Првог председништва. „Један од главних циљева овог прилагођавања је охрабрити породице да се више укључе у рад и искуства својих мисионара.”

  Према овим новим смерницама, мисионари се охрабрују да користе здрав разум у одређивању дужине телефонских позива и видео разговора и да буду обзирни према својим сарадницима. Поред тога, да би се избегло ометање мисионарских распореда, чланови породице се моле да не иницирају позиве или разговоре, већ треба да сачекају да их мисионар контактира на његов или њен редован дан припреме. Ако родитељи мисионара живе на различитим локацијама, он или она може контактирати сваког родитеља одвојено.

  Са толиким напретком технологије, ова комуникација би требало да се одвија уз мале трошкове или бесплатно. На оним локацијама где породице или мисионари немају приступ компјутерима или телефонима, мисионари се подстичу да наставе да користе своје тренутне начине комуникације.

  misionarke govore s svojim porodicama

  „Охрабрујемо мисионаре да комуницирају са својим породицама сваке седмице користећи одобрени метод који им највише одговара”, рекао је старешина Дитер Ф. Ухдорф, члан Већа дванаесторице апостола и председавајући Извршног мисионарског савета. „То може варирати у зависности од околности, локације и распореда за ту седмицу. Не очекује се да сви мисионари сваке седмице зову родитеље или разговарају са њима путем видеа. Тачан начин комуникације препуштен је мисионару док он или она одлучује шта им највише одговара.”

  Поред комуникације једном недељно на дан припреме, мисионари се такође охрабрују да комуницирају са својим породицама у посебним приликама као што су Божић, Дан мајки, Дан очева, рођендани родитеља и други значајни празници у одређеној култури.

  Старешина Ухдорф је рекао да нове смернице пружају неколико додатних погодности, укључујући прилагођавање различитим породичним околностима, као и бољу подршку мисионарима који би имали користи од чешћег личног контакта са породицом код куће.

  Тренутно, више од 65 хиљада мисионара служи широм света у различитим земљама и културама као представници Исуса Христа. Док служе пуновремену мисију, проучавају Јеванђеље и његовим животним начелима поучавају оне који су заинтересовани. Младићи служе 24 месеца почев од 18 година, а младе жене могу служити 18 месеци већ са 19 година. Успут стичу драгоцена животна искуства, дајући себе и служећи другима.

  „Волимо мисионаре и знамо да Господ цени њихову несебичну службу”, рекао је старешина Ухдорф. „Трудићемо се да пронађемо најбоље начине да их подржимо и помогнемо њима и њиховим породицама док служе.”