Пророк ће посветити Храм у Риму у Италији

  Пророк ће посветити Храм у Риму у Италији

  Расел М. Нелсон, председник Цркве Исуса Христа светаца последњих дана, посветиће Храм у Риму, у Италији, 10. марта 2019. За разлику од већине свечаних отварања храмова, у Риму ће се посвећење Храма одвијати три дана (укупно седам сесија) тако да што више светаца последњих дана може учествовати у овом посебном догађају. Такође, сви чланови Првог председништва и Већа дванаест апостола биће заједно у Риму. Сматра се да је ово први пут у историји Цркве да се свих 15 црквених вођа окупе на једном месту ван Сједињених Држава.

  “Храм је дословно Дом Господњи. Сваки храм је светилиште у коме се изводе сакралне свечаности и обреди јеванђеља од стране живих и за живе, као и за мртве”, изјавио је председник Нелсон представљајући нови виртуелни обилазак Храма у Риму у Италији.

  Зашто се толико пажње поклања Црквеном храму у Риму? Старешина Дејвид А. Беднар, председавајући Црквеног одељења за храмове и породичну историју, објаснио је глобалан састав и схватања ове вере. “Ово је светска религија. Ми имамо више од шеснаест милиона чланова и наша црква је призната и установљена у преко 170 држава, тако да је само питање времена када ћемо имати храмове у већини главних градова света, а имати храм у Риму, Вечном граду, јесте од посебног значаја.”

  Црквени храмови се разликују од цркава где се чланови састају недељом ради богослужења. Храмови се сматрају “домовима Господњим” у којима се потврђују учења Исуса Христа кроз брак, крштење и друге обреде који уједињују породице за вечност.

  Храм у Риму у Италији намењен је за 23.000 чланова Цркве, да послужује оне који живе у Италији и у суседним државама. Тренутно има више од 160 отворених храмова, укључујући 14 у Европи.